mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Koktajl arbuzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Orzeźwiający, pyszny, szybki koktajl

Koktajl arbuzowy

Składniki:

Koktajl arbuzowy

 

  • 300 g arbuza
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Koktajl arbuzowy
Arbuza myję, kroję w paski, obieram ze skóry wraz z białym miąższem i usuwam z nich pestki.
Kilka pasków kroję na kwadraty i kilka na trójkąty (do dekoracji) i odstawiam na chwilę do lodówki.
Arbuza bez pestek miksuję za pomocą blendera na mus. Następnie do zmiksowanego arbuza dodaję jogurt naturalny i cukier puder. Również miksuję za pomocą blendera kilka minut. Otrzymany koktajl wstawiam do lodówki na minimum pól godziny po czym rozlewam do szklaneczek i podaję.