zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2312]

Koktajl bananowo arbuzowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

zimny koktajl na upały ......

Koktajl bananowo arbuzowy

Składniki:

Koktajl bananowo arbuzowy

 

  • 3 duże dojrzałe banany
  • 500 g świeżego arbuza
  • 1 kefir ( 400 g )
  • 1 szk maślanki
  • cukier do smaku

 

Sposób przygotowania:

Koktajl bananowo arbuzowy
Banany obrać i pokroić na kawałki. Miąższ arbuza odciąć od skóry i wydrążyć wszystkie pestki, po czym również pokroić go na kawałki. Owoce wrzucić do wysokiego naczynia, dolać mocno schłodzony kefir i maślankę oraz cukier i za pomocą blendera dokładnie zmiksować. Jeśli koktajl będzie za mało słodki dodać jeszcze trochę cukru i ponownie chwilkę miksować. Najlepiej koktajl smakuje mocno schłodzony.