Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Koktajl bananowo- czekoladowy z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny- dwukolorowy koktajl bananowo- czekoladowy z awokado.

Koktajl bananowo- czekoladowy z awokado Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Koktajl bananowo- czekoladowy z awokado

 

  • 400 ml gęstego kefiru lub jogurtu naturalnego

 

 

 

  • 3 kostki gorzkiej czekolady

 

  • 1 płaska łyżka brązowego cukru

 

  • cukrowe motylki do dekoracji

 

 

Sposób przygotowania:

Koktajl bananowo- czekoladowy z awokado
Mocno schłodzony kefir lub jogurt naturalny miksujemy na gładką masę z obranymi ze skórki bananami oraz cukrem. Połowę koktajlu odlewamy do kubka lub szklanki. Dodajemy startą na tarce czekoladę, dokładnie mieszamy. Do drugiej połowy dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę awokado. Miksujemy dokładnie, również przelewamy do szklanki lub kubka (z nich będzie nam łatwiej go rozlać). Nalewamy równomiernie i jednocześnie oba koktajle do szklanek lub np. kieliszków do martini. Przybieramy cukrowymi motylkami. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Koktajl bananowo- czekoladowy z awokado
Oba koktajle wlewamy do osobnych szklanek lub kubków.