Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 612]

Koktajl bananowo-jabłkowy z sokiem brzozowym&chia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 220
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Koktajl zachwyca smakiem i oprócz tego zawiera mnóstwo witamin oraz składników mineralnych. Polecam!

Koktajl bananowo-jabłkowy z sokiem brzozowym&chia

Składniki:

Koktajl bananowo-jabłkowy z sokiem brzozowym&chia

 

  • 250 ml soku z brzozy
  • 1 banan
  • 1/2 jabłka (najlepiej kwaskowatego, u mnie Granny Smith)

Dodatkowo:

  • 1 łyżka nasion chia (płaska)

Sposób przygotowania:

Koktajl bananowo-jabłkowy z sokiem brzozowym&chia

Łączenie składników:

Koktajl bananowo-jabłkowy z sokiem brzozowym&chia
Najlepiej, aby jabłko posiadało kwaskowaty smak.

Obrane i pokrojone owoce należy przełożyć do pojemnika blendera.

Koktajl:

Koktajl bananowo-jabłkowy z sokiem brzozowym&chia
Dodawanie większej ilości chia jest zbędne.

Owoce zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji, a następnie dolać sok brzozowy i na końcu wsypać nasionka chia.

Koktajl:

Koktajl bananowo-jabłkowy z sokiem brzozowym&chia
Koktajl powinien odstać, aby stał się zagęszczony.

Gotowy koktajl należy odstawić na około 15 minut i przelać do kubka lub szklanki.
(W tym czasie nasiona chia napęcznieją.)