peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Koktajl bananowo jeżynowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny owocowy koktajl na upalne dni

Koktajl bananowo jeżynowy

Składniki:

Koktajl bananowo jeżynowy

 

  • 1 dojrzały banan
  • 2 łyżki śmietany jogurtowej
  • 1 garść jeżyn
  • 2 listki mięty + listek do przybrania

Sposób przygotowania:

Koktajl bananowo jeżynowy
Do blendera wlewamy dwie łyżki śmietany jogurtowej. Dodajemy umyte i osuszone jeżyny i razem miksujemy. Banana obieramy i kroimy w plasterki - dorzucamy do blendera razem z dwoma listkami mięty - miksujemy aż uzyskamy jednolita konsystencję koktajlu. Naczynie z koktajlem wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Podajemy przybrane liskiem mięty.