dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Koktajl bananowo-owsiany z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Kompot z rabarbaru ma świetne właściwości nawadniające, o koktajl bananowy z dodatkiem ugotowanego rabarbaru z takiego kompotu jest bardzo odżywczy i orzeźwiający.

Koktajl bananowo-owsiany z rabarbarem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl bananowo-owsiany z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Koktajl bananowo-owsiany z rabarbarem
Płatki zalewam gorącą wodą i odstawiam – zalewam wieczorem do wykorzystania rano. Do pojemnika blendera wkładam miękkie płatki.

Dojrzałe banany obieram, łamię na kawałki i dodaję do płatków. Ugotowany rabarbar wyciągam z kompotu (nie trzeba go specjalnie osączać – odrobina kompotu nie zaszkodzi, a spowoduje, ze koktajl nie będzie zbyt gęsty) i dodaje do blendera.

Na koniec wlewam pojemnik jogurtu naturalnego. Całość dokładnie miksuję. Taki koktajl najlepiej smakuje lekko schłodzony. 
Koktajl bananowo-owsiany z rabarbarem
Płatki owsiane zalewam wieczorem, aby rano były miękkie
Koktajl bananowo-owsiany z rabarbarem
Najlepsze banany do koktajlu muszą być dojrzałe.
Koktajl bananowo-owsiany z rabarbarem
Rabarbar, z którego gotujemy kompot wreszcie znalazł zastosowanie
Koktajl bananowo-owsiany z rabarbarem
Jogurt naturalny śmietankowy to kremowa esencja koktajlu.

Tagi:

koktajl owoce