Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 580]

Koktajl jogurtowy z Kalerosse, bananami i jabłkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny i zdrowy koktajl, który posmakuje każdemu! Jest syty i doda naszemu organizmowi mnóstwa energii. Dodam, że Kalerosse zawiera dwa razy więcej witaminy B6 i dwukrotnie więcej witaminy C od zwykłej brukselki.

Koktajl jogurtowy z Kalerosse, bananami i jabłkiem

Składniki:

Koktajl jogurtowy z Kalerosse, bananami i jabłkiem

2 porcje:

  • 80 g Kalerosse
  • 2 banany (małe i dojrzałe)
  • 1/2 jabłka (kwaśnego; u mnie Granny Smith)
  • 250 ml jogurtu naturalnego (rzadkiego; może być woda lub mleko)

Sposób przygotowania:

Koktajl jogurtowy z Kalerosse, bananami i jabłkiem

Składniki:

Koktajl jogurtowy z Kalerosse, bananami i jabłkiem
Najlepiej, aby jabłko posiadało kwaskowaty smak.

Banany i jabłko należy obrać, a następnie pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do blendera.
Dodać Kalerosse.

Koktajl:

Koktajl jogurtowy z Kalerosse, bananami i jabłkiem
Można dolać więcej płynu - jeśli koktajl jest za gęsty.

Całość zblendować na gładką masę, a na końcu wymieszać z jogurtem naturalnym (mlekiem lub wodą)

Spożycie:

Koktajl jogurtowy z Kalerosse, bananami i jabłkiem
Z przepisu wychodzą dwie dość syte porcje.

Koktajl podzielić na 2 porcje i spożywać bezpośrednio po przyrządzeniu.
(Później banan wygląda mniej apetycznie.)