Koktajl kefirowo-warzywny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Koktajl kefirowo-warzywny: Kefir zmiksować w blenderze lub ubić trzepaczką z sokiem wielowarzywnym (oba składniki

Koktajl kefirowo-warzywny

Składniki:

Koktajl kefirowo-warzywny

 

  • pół litra kefiru

 

  • pół litra soku wielowarzywnego z kartonu

 

  • kilka listków mięty

 

  • łyżka drobno posiekanego kopru

 

 

Sposób przygotowania:

Koktajl kefirowo-warzywny
Kefir zmiksować w blenderze lub ubić trzepaczką z sokiem wielowarzywnym (oba składniki dobrze schłodzone), liśćmi mięty i przyprawami. Wymieszać z koperkiem, rozlać do wysokich szklanek. Koktajl kefirowo-warzywny podawać na podwieczorek lub jako dodatek do dań gorących z kasz i ziemniaków.