jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Koktajl mleczno- jeżynowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ostatnie chwile na desery ze świeżymi jeżynami - wykorzystajmy je póki czas!

Koktajl mleczno- jeżynowy. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl mleczno- jeżynowy.

 

  • 1 szklanka jeżyn plus kilkanaście do dekoracji
  • 3 płaskie łyżki złotego cukru trzcinowego
  • 1 litr jogurtu
  • 1 szklanka śmietanki (18%)
  • listki mięty do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Koktajl mleczno- jeżynowy.
Do jogurtu dodajemy umyte i osuszone jeżyny - miksujemy je wstępnie. Przecedzamy przez sito, by pozbyć się pestek. Dodajemy śmietanę, cukier i miksuj ponownie do chwili, aż cukier się rozpuści. Rozlewamy koktajl do pucharków. Dekorujemy pucharki jeżynami nacinając je u podstawy i nakładając na brzegi. Do jednej z jeżyn wtykamy listki mięty. Podajemy koktajl od razu.
Koktajl mleczno- jeżynowy.
Jeżyny obieramy z szypułek i myjemy je.
Koktajl mleczno- jeżynowy.
Przecedzamy koktajl przez sito, by pozbyć się pestek.
Koktajl mleczno- jeżynowy.
Rozlewamy koktajl do pucharków, które dekorujemy jeżynami.
Koktajl mleczno- jeżynowy.
Dekorujemy pucharki jeżynami nacinając je u podstawy