kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 219]

Koktajl ryżowy z bananem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny i bardzo syty koktajl, który z powodzeniem może zastąpić nam śniadanie. Robi się go bardzo szybko.

Koktajl ryżowy z bananem

Składniki:

Koktajl ryżowy z bananem

 

  • pół banana
  • 3 łyżki ugotowanego ryżu
  • pół szklanki mleka
  • 1 łyżka cukru
  • polewa:
  • 1 łyżka dżemu z czarnego bzu
  • 1 łyżka soku z jagód

Sposób przygotowania:

Koktajl ryżowy z bananem
Banana obieramy ze skórki, odkrawamy potrzebny kawałek i kroimy go na mniejsze części.

Pokrojonego banana przekładamy do wysokiego naczynia. Do banana dodajemy ugotowany ryż, mleko i cukier. 

Wszystko bardzo dokładnie blendujemy na gładki koktajl. Gotowy koktajl przelewamy do szklanki. 

Robimy polew: łączymy dżem razem z sokiem i polewamy polewą koktajl.   

Tagi:

koktajl