Aleksandra Niparko

Aleksandra Niparko

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Koktajl z ciemnych owoców bomba antycyjanów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jako technolog żywności wiem jak ważne są w diecie związki przeciwutleniające. Dziś proponuję bombę antocyjanów zamkniętą w koktajlu.

Koktajl z ciemnych owoców bomba antycyjanów

Składniki:

Koktajl z ciemnych owoców bomba antycyjanów

 

  • 1 szklanka czarnych porzeczek,
  • 1 szklanka jagód,
  • 1 szklanka truskawek,
  • 2 łyżki cytryny,
  • 3 łyżki miodu lipowego/ja dałam pomarańczowy/
  • garść świeżej mięty cytrynowej
  • 1/2 szklanka wody/jogurtu/

Sposób przygotowania:

Koktajl z ciemnych owoców bomba antycyjanów
1. Wszystkie owoce dokładnie myjemy i pozbawiamy listków.

2. Umieszczamy w blenderze lub wysokiej misce. Blendujemy, dodając cukier lub miód.Wszystkie owoce umyć, oczyścić.

3. Po troszeczku dodajemy wodę lub jogurt aby ciut rozrzedzić płyn.

4. Schładzamy przez 30 minut w lodówce. Poddajemy w wysokich szklankach lub do drinków z miętą i kleksami jogurtu.

Tagi:

owoce napoje