Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Koktajl z selerem naciowym i awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Koktajl z awokado, selerem naciowym i jarmużem- idealnie zaspokaja głód, więc sprawdzi się zwłaszcza na diecie.

Koktajl z selerem naciowym i awokado

Składniki:

Koktajl z selerem naciowym i awokado

 

 

 

  • 1 łodyga selera naciowego

 

  • 400 ml kefiru 0 % tłuszczu

 

 

 

 

  • opcjonalnie chili

Sposób przygotowania:

Koktajl z selerem naciowym i awokado
Jarmuż dokładnie opłukujemy, usuwamy gruby nerw. Listki rozrywamy na małe kawałki, wrzucamy do pojemnika blendera. Dodajemy umyty i pokrojony na drobne kawałki seler naciowy oraz miąższ z połówki awokado (można je obrać ze skórki nożem lub obieraczką i pokroić, albo po przecięciu na pół, wydrążyć miąższ łyżeczką). Awokado od razu skrapiamy sokiem z limonki. Miksujemy przez 30 sekund. Dodajemy kefir i ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy solą morską i czarnym pieprzem, opcjonalnie także odrobiną chili. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Tagi:

seler awokado