PATI197799

PATI197799

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Kołduny w rosole

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ulubiona zupa mojego syna

Kołduny w rosole

Składniki:

Kołduny w rosole

 

  • ciasto:

 

 

 

  • woda

 

 

 

  • Farsz:

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego ( zmieliłam łopatkę )

 

 

 

  • cebula

 

 

  • wegeta

 

 

 

  • rosół:

 

  • porcja rosołowa

 

  • 2 marchewki

 

  • 1/2 selera

 

 

  • 1/2 pietruszki

 

 

 

 

  • sól, pieprz, wegeta, magi - do smaku

Sposób przygotowania:

Kołduny w rosole
Z w/w składników na wywar ugotować rosół. Mąkę zagnieść z jajkiem i wodą. Dobrze wyrobić, żeby ciasto było puszyste, przykryć ściereczką, żeby nie wyschło. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, Vegetą, świeżym czosnkiem i potarkowaną świeżą cebulą. Do mięsa dodać wody i dokładnie wyrobić. Ciasto rozwałkować, wykroić krążki szklanką, skleić. Gotować na wcześniej przygotowanym wywarze przez około 15 minut od wypłynięcia.