PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Kolorowa francuska rolada

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka, smaczna i KOLOROWA! Polecam :-)

Kolorowa francuska rolada Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kolorowa francuska rolada

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • ketchup
  • 8 pieczarek
  • 1 cebula
  • ½ czerwonej papryki
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 6 plasterków szynki
  • 150g startego sera
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kolorowa francuska rolada

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju z pieczarkami. Doprawiamy solę i pieprzem. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę razem podduszamy. Ciastko francuskie smarujemy cienko z jednej strony ketchupem, następnie równomiernie rozkładamy pieczarki z papryką, kukurydzę, pokrojoną w kostkę szynkę i starty żółty ser, pozostawiając jeden wolny brzeg (około 4-5cm). Następnie roladę rolujemy w kierunku wolnego brzegu. Roladę układamy szwem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200st (termoobieg). Podajemy na ciepło lub na zimno w formie plastrów.

Redakcja poleca: