Kolorowa francuska rolada

PaniMISIOWA - Przepis na: Kolorowa francuska rolada offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 286
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Kolorowa francuska rolada
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Szybka, smaczna i KOLOROWA! Polecam :-)


trudność: łatwe
czas:

Kolorowa francuska rolada - SKŁADNIKI:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • ketchup
  • 8 pieczarek
  • 1 cebula
  • ½ czerwonej papryki
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 6 plasterków szynki
  • 150g startego sera
  • sól, pieprz

Kolorowa francuska rolada - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju z pieczarkami. Doprawiamy solę i pieprzem. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę razem podduszamy. Ciastko francuskie smarujemy cienko z jednej strony ketchupem, następnie równomiernie rozkładamy pieczarki z papryką, kukurydzę, pokrojoną w kostkę szynkę i starty żółty ser, pozostawiając jeden wolny brzeg (około 4-5cm). Następnie roladę rolujemy w kierunku wolnego brzegu. Roladę układamy szwem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200st (termoobieg). Podajemy na ciepło lub na zimno w formie plastrów.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kolorowa francuska rolada (strona 1 z 1)  
marietta

marietta
offline

2013-03-13 17:58
Mniam!5.
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2013-03-13 19:52
Lubię takie smaczki :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z ciasta francuskiego na słono
Sakiewki z suszonymi jabłkami i leśnymi grzybami Francuska rolada na słono Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego
Kurczak marynowany w bawarce Parówki z kindziukiem w cieście francuskim Francuska rolada z pieczarkami i indykiem
Zapiekanki z ciasta francuskiego, fety i pomidorów Paszteciki z karkówki i ciasta francuskiego DUŻE Pasztecki z brokułami,  tuńczykiem i czarnuszką
Ślimaczki z mozzarellą pod czarnuszką Bety z szparagami i pomidorem Pierogi z francuskiego i szparagów

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane