Kolorowa francuska rolada

PaniMISIOWA offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 286
zdjęcia: 1 z 4
Kolorowa francuska rolada
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Szybka, smaczna i KOLOROWA! Polecam :-)


trudność: łatwe
czas:

Kolorowa francuska rolada - SKŁADNIKI:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • ketchup
  • 8 pieczarek
  • 1 cebula
  • ½ czerwonej papryki
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 6 plasterków szynki
  • 150g startego sera
  • sól, pieprz

Kolorowa francuska rolada - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju z pieczarkami. Doprawiamy solę i pieprzem. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę razem podduszamy. Ciastko francuskie smarujemy cienko z jednej strony ketchupem, następnie równomiernie rozkładamy pieczarki z papryką, kukurydzę, pokrojoną w kostkę szynkę i starty żółty ser, pozostawiając jeden wolny brzeg (około 4-5cm). Następnie roladę rolujemy w kierunku wolnego brzegu. Roladę układamy szwem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200st (termoobieg). Podajemy na ciepło lub na zimno w formie plastrów.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kolorowa francuska rolada (strona 1 z 1)  
marietta

marietta
offline

2013-03-13 17:58
Mniam!5.
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2013-03-13 19:52
Lubię takie smaczki :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z ciasta francuskiego na słono
Francuskie paszteciki z grzybami i serkiem Sakiewki z suszonymi jabłkami i leśnymi grzybami Francuska rolada na słono
Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego Kurczak marynowany w bawarce Parówki z kindziukiem w cieście francuskim
Francuska rolada z pieczarkami i indykiem Zapiekanki z ciasta francuskiego, fety i pomidorów Paszteciki z karkówki i ciasta francuskiego DUŻE
Pasztecki z brokułami,  tuńczykiem i czarnuszką Ślimaczki z mozzarellą pod czarnuszką Bety z szparagami i pomidorem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane