agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Kolorowa pasta z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasta z tuńczyka z kukurydzą, jajkiem, majonezem

Kolorowa pasta z tuńczyka

Składniki:

Kolorowa pasta z tuńczyka

 

  • tuńczyk w sosie własnym 2 opak
  • kukurydza 1 puszka
  • jajka 4 szt
  • natka pietruszki 0,5 pęczka
  • majonez 0,5 opak
  • sól 0,5 łyżeczki
  • pieprz 0,5 łyżeczki
  • musztarda 1,5 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Kolorowa pasta z tuńczyka
Należy przygotować wszystkie składniki na pastę. W dalszej kolejności należy tuńczyka odcedzić dokładnie na sicie z sosu własnego lub z oleju, rozdrobnić tuńczyk na mniejsze kawałki, kukurydzę odcedzić z zalewy i dodać do tuńczyka. Jajka ugotować na twardo, obrać jajka, opłukać letnią wodą i pokroić w drobniutką kostkę, dodać do pozostałych składników na pastę, opłukać natkę pietruszki i drobno ją posiekać, następnie dodać posiekaną natkę pietruszki. Następnie całość przyprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano. Wymieszać z majonezem i musztardą. Ewentualni doprawić do smaku. Podawać z pieczywem.