MamCieKotku

MamCieKotku

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Kolorowa pychotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smak lata o każdej porze roku.

Kolorowa pychotka

Składniki:

Kolorowa pychotka

 

  • 6 jajek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 500 ml mleka
  • 1 kg mrożonych truskawek
  • 2 szklanki cukru
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1 szkl. mąki
  • 2 budynie bananowe
  • 1 kostka margaryny
  • kolorowa posypka

Sposób przygotowania:

Kolorowa pychotka
Białka ubić dodać połowę cukru i żółtka. Na końcu połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem. Piec około 40 minut w temp. 160-180 stopni Celsiusza. Pozostawić do wystygnięcia.
Rozmrożone truskawki włożyć do garnka zagotować z resztą cukru podgotować. Wsypać galaretki wymieszać zagotować. Schłodzić. Budynie ugotować na mleku ostudzone zmiksować z margaryną. Na biszkopt wyłożyć połowę masy budyniowej na to truskawkową przykryć pozostałą masą budyniową i ozdobić posypką.

Tagi:

jajko jajka