Malgosia

Malgosia

Szef Kuchni
[Przepisów: 95]

Kolorowa sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Szybka i smaczna, bardzo lekka kolorowa surówka.

Kolorowa sałatka

Składniki:

Kolorowa sałatka

 

  • 4 porcje:
  • 30 dag kapusty pekińskiej lub 1 sałata
  • 2 marchewki
  • 1 duża cebula
  • 2 ogórki (świeże lub marynowane)
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 cytryny
  • 1/2 pęczka kopru
  • 1/2 pęczka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa sałatka
Zmieszać olej z posiekaną pietruszką, koprem, rozgniecionym czosnkiem, sokiem z cytryny, szczyptą soli. Kapustę rozrywać na małe kawałki, cebulę i ogórki pokroić w cienkie plasterki, wymieszać, zalać przygotowaną zaprawą, a z wierzchu posypać startą marchewką.

Tagi:

sałata