kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kolorowa sałatka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Warzywa opłukać. Rzodkiewki pokroić w krążki, pomidory na drobne kawałki. Odciąć oba końce cukini, resztę pokroić na zapałkę.

Kolorowa sałatka

Składniki:

Kolorowa sałatka

 

  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 2 pomidory
  • 1 mała cukinia
  • 2 czerwone papryki
  • 1 mała kalarepa
  • 1/4 pęczka szczypiorku
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 łyżki rzeżuchy
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka średnio ostrej musztardy
  • 5 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kolorowa sałatka
Warzywa opłukać. Rzodkiewki pokroić w krążki, pomidory na drobne kawałki. Odciąć oba końce cukini, resztę pokroić na zapałkę. Paprykę przekroić, wydrążyć, opłukać i pokroić na cienkie paseczki. Kalarepę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Szczypiorek i koper opłukać i osuszyć, a następnie posiekać. Wszystko wymieszać w dużej misce. Śmietanę, ocet i musztardę wymieszać. Dodać sól i pieprz. Olej dodawać stopniowo, ubijając aż sos zgęstnieje na krem. Sałatkę polać sosem, wymieszać starannie i odstawić na ok. 10 minut. Podawać na liściach sałaty.

Tagi:

cukinia