LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kolorowa sałatka 13

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna, krucha i efektowna przekąska.

Kolorowa sałatka 13 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowa sałatka 13

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa sałatka 13
Jaja ugotowac na twardo, ostudzic, obrac, pokroic w plastry. Liście sałaty lodowej umyc, osuszyc ręcznikiem papierowym, porwac na mniejsze kawałki, ułożyc na talerzu. Z plasterków jaj ułożyc wieniec na sałacie. Umyty ogórek pokroic w cwiercplastry. Z pomidora usunąc gniazdo nasienne, pokroic w kostkę. Szczypiorek umyc, osuszyc, drobno poszatkowac. Ogórek, pomidor i szczypiorek wymieszac w miseczce z dodatkiem kolorowego pieprzu. Wyłożyc na sałatę w środek wieńca. Całośc "okleksic" sosem tzatziki.
Kolorowa sałatka 13
Ułożenie plastrów jajecznych na sałacie lodowej.
Kolorowa sałatka 13
Szatkowanie warzyw do kolorowej sałatki.
Kolorowa sałatka 13
Mieszanie w miseczce poszatkowanych warzyw.
Kolorowa sałatka 13
Wyłożenie przyprawionych warzyw na wieniec.

Tagi:

sosy sałata