Bilcia

Bilcia

Kucharz
[Przepisów: 19]

Kolorowa surówka 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo kolorowe, smaczne danie, które można jeść samodzielnie, jako dodatek do mięs, ryb, na grilla lub z bagietką czosnkową

Kolorowa surówka 6

Składniki:

Kolorowa surówka 6

 

  • pół główki małej białej kapusty
  • pół główki małej czerwonej kapusty
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duża marchew
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu

Sposób przygotowania:

Kolorowa surówka 6
Obie kapusty należy poszatkować lub drobno pokroić. Papryki myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie paseczki. Marchewkę myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oliwę mieszamy z octem i cukrem i polewamy nimi warzywka. Wszystko razem mieszamy . Następnie odstawiamy do lodówki na co najmniej 20 min żeby wszystkie smaki się pomieszały. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.