Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kolorowa tarta z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Tarta warzywna w wersji wegetariańskiej, pyszna przekąska dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować.

Kolorowa tarta z fasolką szparagową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kolorowa tarta z fasolką szparagową

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa tarta z fasolką szparagową
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj i wyłóż ciastem foremkę na tartę. Spód nakłuj widelcem. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i podpiecz 10 minut. Fasolkę ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Pieczarki pokrój w plastry i podsmaż na oliwie. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokój w cienkie paseczki. Cebulę i pomidora pokrój w plastry. Na podpieczony spód wyłóż podsmażone pieczarki. Następnie fasolkę szparagową, paprykę, czerwoną cebulę oraz pomidora. Warzywa oprósz solą, pieprzem, bazylią i oregano. Piecz około 45 minut w temperaturze 170 stopni.
Kolorowa tarta z fasolką szparagową
Z podanych składników zagnieć ciasto.
Kolorowa tarta z fasolką szparagową
Rozwałkuj i wyłóż ciastem foremkę na tartę. Spód nakłuj widelcem. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i podpiecz 10 minut.
Kolorowa tarta z fasolką szparagową
Na podpieczony spód wyłóż podsmażone pieczarki. Następnie fasolkę szparagową, paprykę, czerwoną cebulę oraz pomidora. Warzywa oprósz solą, pieprzem, bazylią i oregano. Piecz około 45 minut w temperaturze 170 stopni.