izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Kolorowa wątróbka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Bardzo kolorowa, przyrządzona troszkę inaczej wątróbka.

Kolorowa wątróbka

Składniki:

Kolorowa wątróbka

 

  • 40 dag wątróbek z kurczaka
  • 2 pomidory
  • duży ogórek kiszony
  • 2 cebule
  • 4 łyżki groszku z puszki
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • sól ziołowa
  • majeranek
  • 3 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa wątróbka
Cebule obierz, pokrój w półplasterki. Zeszklij na oleju. Pomidory umyj, osusz, pokrój w ósemki. Ogórka kiszonego pokrój w plasterki. Wątróbkę oczyść z błon, umyj, osusz. Smaż 10 min na rozgrzanej reszcie oleju. Do wątróbki dodaj cebulę, groszek, kukurydzę, pomidora i ogórka. Dopraw solą ziołową, czarnym mielonym pieprzem i majerankiem. Podgrzewaj ok. 3 minuty na małym ogniu.