Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kolorowa - wiosenna potrawka z ryżem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kolorowa wiosenna potrawka jest szybka i sycącą - cieszy oczy i żołądek :)

Kolorowa - wiosenna potrawka z ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowa - wiosenna potrawka z ryżem

 

  • 200 g ryżu
  • 1 laska kiełbasy podwawelskiej
  • 1 i 1/2 papryki czerwonej
  • 1 i 1/2 papryki zielonej
  • 1 cebula biała
  • 4-5 łyżek kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/3 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • przyprawa jarzynka do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • mix sałat do podania
  • sól

Sposób przygotowania:

Kolorowa - wiosenna potrawka z ryżem
Kiełbasę kroimy w kosteczkę przesmażamy na patelni (ja użyłam teflonowej i smażyłam bez dodatku tłuszczu) cebulę obieramy papryki myjemy i oczyszczamy z nasion,, cebulę kroimy w kostkę papryki w paseczki, całość dodajemy do przesmażonej kiełbasy i razem podduszamy doprawiamy paprykami, jarzynką sosem sojowym oraz pieprzem, na koniec dodajemy kukurydzę, Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, całość podajemy na mixie sałat.
Kolorowa - wiosenna potrawka z ryżem
kiełbasę podwawelską kroimy i przesmażamy
Kolorowa - wiosenna potrawka z ryżem
następnie dodajemy pozostałe pokrojone warzywa
Kolorowa - wiosenna potrawka z ryżem
całość doprawiamy przyprawwami do smaku
Kolorowa - wiosenna potrawka z ryżem
na koniec dodajemy kukurydze konserwową