kuchenny świat

kuchenny świat

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Kolorowa zupa szpinakowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Pyszna i domowa,kolorowa zupa szpinakowa. Pełna warzyw i niezwykle aromatyczna, a także nisko kaloryczna.

Kolorowa zupa szpinakowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowa zupa szpinakowa

 

  • 3 średnie marchewki
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1/3 małej kapusty pekińskiej
  • 5 szkl.bulionu
  • 20 dag.zamrożonego szpinaku
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • domowa vegeta

Sposób przygotowania:

Kolorowa zupa szpinakowa
Ziemniaki i marchew obieramy,myjemy i kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy 5 szkl. domowego bulionu i zagotowujemy. W międzyczasie myjemy i kroimy kapustę pekińską.

Do gotującego się bulionu wkładamy marchew, ziemniaki i kapustę. Gotujemy aż będą miękkie.

Do drugiego garnka wlewamym 1/2 szkl. wody i wkładamy zamrożony szpinak, gotujemy 15 minut.

Gdy zupa jest ugotowana, doprawiamy domową vegetą.

Na talerz wlewamy zupę, dajemy łyżkę szpinaku i jogurtu.
Kolorowa zupa szpinakowa
marchew i ziemniaki obieramy i myjemy póżniej kroimy
Kolorowa zupa szpinakowa
umytą i pokrojoną kapustę pekińską dodajemy do gotowania
Kolorowa zupa szpinakowa
pokrojone ziemniaki dodajemy do gotującego się bulionu
Kolorowa zupa szpinakowa
pokrojoną marchewkę dodajemy do gotujcego się bulionu