kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Kolorowa zupa szpinakowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Pyszna i domowa, kolorowa zupa szpinakowa. Pełna warzyw i niezwykle aromatyczna, a także niskokaloryczna. Polecam.

Kolorowa zupa szpinakowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kolorowa zupa szpinakowa

 

  • 3 średnie marchewki
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1/3 małej kapusty pekińskiej
  • 5 szkl domowego bulionu
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • domowa vegeta
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Kolorowa zupa szpinakowa
Ziemniaki i marchew obieramy, myjemy i kroimy w ziemniaki w kostkę, a marchew w talarki. Do garnka wlewamy bulionu i zagotowujemy. W międzyczasie myjemy i kroimy kapustę pekińską.
Do gotującego się bulionu wkładamy marchew, ziemniaki i kapustę, gotujemy.
Do drugiego garnka wlewamym 1/2 szkl. wody i wkładamy mrożony szpinak, gotujemy 15 minut.
Gdy zupa jest ugotowana, doprawiamy domową vegetą.
Zupę przelewamy na talerze i wkładamy szpinak, jogurt i natkę pietruszki.
Kolorowa zupa szpinakowa
Obraną marchew kroimy w talarki i myjemy.
Kolorowa zupa szpinakowa
Obrane ziemniaki kroimy i wkładamy do wody.
Kolorowa zupa szpinakowa
Kapustę pekińską szatkujemy na bardzo drobno.