karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Kolorowe babeczki z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, kolorowe babeczki.

Kolorowe babeczki z kremem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe babeczki z kremem

 

  • Ciasto:
  • 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 2/3 szklanki cukru
  • 250g margaryny
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • tłuszcz do wysmarowania foremek
  • Krem:
  • krem waniliowy Gellwe w 5 minut
  • barwniki spożywcze
  • 1 i ¼ szklanki mleka
  • posypka kolorowa

Sposób przygotowania:

Kolorowe babeczki z kremem
Mąkę pszenną przesiewamy. Na mąkę wsypujemy cukier. Następnie kroimy na plastry margarynę i wbijamy jajko. Wszystko wyrabiamy na jednolite ciasto. Foremki smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Tak przygotowane foremki obklejamy ciastem. Wyłożone ciastem foremki pieczemy w 180 st.C przez 25 minut. Upieczone foremki od razu wyciągamy z foremek i studzimy. W tym czasie przygotowujemy krem według wskazań na opakowaniu, czyli 1 i ¼ szklanki zimnego mleka miksujemy z proszkiem z opakowania. Aby uzyskać kolorowy krem, dodajemy barwniki spożywcze. Gotowy krem wykładamy na ostudzone babeczki i obsypujemy kolorową posypką. Smacznego :)
Kolorowe babeczki z kremem
Składniki przed wyrobieniem ciasta.
Kolorowe babeczki z kremem
Składniki po wyrobieniu ciasta.
Kolorowe babeczki z kremem
Foremki wyłożone ciastem.
Kolorowe babeczki z kremem
Upieczone babeczki.