marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kolorowe kulki serowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni z 2-3 min,zioła opłukać i drobno posiekać.Sezam i nasiona lnu uprażyć,ser utrzeć.Formować kulki.

Kolorowe kulki serowe.

Składniki:

Kolorowe kulki serowe.

 

  • (na 4-6 porcji),
  • 150 g.płatków migdałów,
  • 300 g.sera pleśniowego,
  • 100 g.sera topionego,
  • 10 łyżek sezamu i lnu,
  • łyżeczka czerwonej papryki mielonej,
  • 4 łyżki siekanej papryki czerwonej,
  • gałązki pietruszki,tymianku i bazylii.

Sposób przygotowania:

Kolorowe kulki serowe.
Płatki migdałów uprażyć na patelni bez tłuszczu z ok.2-3 min.Wymi-
-eszać z papryką.Zioła opłukać i drobno posiekać.Ziarna sezamu i lnu uprażyć z ok.1-2 min.Rozetrzeć ser pleśniowy,dodać topiony i wymieszać dokładnie.Formować kulki o śr.2 cm. i obtaczać je w
mieszankach ziołowo-bakaliowych i ziarnach sezamu i lnu.