2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Kolorowe mięsne zawijańce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne kotleciki z piersi kurczaka na kolorowo ze szczypiorkową nutką ..podawać z ziemniakami i surówką

Kolorowe mięsne zawijańce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe mięsne zawijańce

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe mięsne zawijańce
Pierś z kurczaka myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,dzielimy na porcje,rozbijamy delikatnie ręką lub tłuczkiem do mięsa,oprószyć solą i pieprzem do smaku z każdej strony. paprykę i ogórka pokroić na paseczki,szczypiorek umyć i posiekać nożem. Na rozbite i posolone płaty układać po plasterku sera ,na wierzch paski ogórka i papryki i posypać grubo szczypiorkiem zawinąć roladki i panierować kolejno w mące ,rozmąconym jajku i bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać z bukietem surówek.
Kolorowe mięsne zawijańce
pierś rozbijamy solimy ,układamy kolejno ser paprykę ogórki
Kolorowe mięsne zawijańce
oprószamy kotlety grubo posiekanym szczypiorkiem
Kolorowe mięsne zawijańce
zawijamy roladki i panierujemy w mace pszennej
Kolorowe mięsne zawijańce
następnie w jajku i bułec tartej i smazymy na gorącym oleju