wsjs325

wsjs325

Kucharz
[Przepisów: 32]

kolorowe musy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pieknie wyglada i super smakuje

kolorowe musy

Składniki:

kolorowe musy

 

Sposób przygotowania:

kolorowe musy
zelatyne rozpuscic w 5 łyzkach bulionu. mieso kurczaka zmiksowac z bulionem,2 łyz smietany,sola, pieprzem,szczypta gałki muszkatołowej i zelatyna. zmiksowana na gładko mase przelac do szklanej salaterki i wstawic do lodówki. szpinak udusic z łyzka masła. gdy woda wyparuje, doprawic do smaku sola i pieprzem.przetrzec przez sito i dodac łyzke smietany. ostudzic szpinak mieszajac go. gdy zgestnieje, nałozyc na mase z kurczaka.
cebule obrac, drobno posiekac i usmazyc na rozgrzanym masle na złoty kolor. dodac wino. sparzone wrzatkiem pomidory obrac ze skórki, pokroic na cwoartki i dusic na małym ogniu ok pół godziny. nastepnie przetrzec przez sito i dodac zelatyne. do ostudzonej masy dodac 6 łyzeczek smietany i wyłozyc ja na mase szpinakowa. schłodzic w lodówce, smacznego.