-Natka-

-Natka-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Kolorowe penne z sosem szpinakowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i smaczne danie na obiad dla wszystkich, nie tylko dla osób lubiących szpinak.

Kolorowe penne z sosem szpinakowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe penne z sosem szpinakowym

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe penne z sosem szpinakowym
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu. Czosnek kroimy drobniutko i podsmażamy na patelni na łyżce masła. Na patelnię kładziemy również mrożony szpinak w kawałkach. W międzyczasie rozdrabniamy widelcem ser feta z dodatkiem śmietanki na gładką masę. Gdy szpinak się rozmrozi na patelni dodajemy masę z sera feta i śmietanki i podgrzewamy całość jeszcze kilka minut. Sos szpinakowy doprawiamy pieprzem (sól jest niepotrzebna ponieważ ser feta jest już wystarczająco słony). Makaron odcedzamy, wykładamy na talerze i polewamy go sosem bądź wykładamy go na patelnie i dokładnie mieszamy z sosem - sposób podania jest dowolny według naszych upodobań. Smacznego!
Kolorowe penne z sosem szpinakowym
Składniki potrzebne do przygotowania naszego dania.
Kolorowe penne z sosem szpinakowym
Ser feta rozcieramy z dodatkiem śmietanki na gładką masę.
Kolorowe penne z sosem szpinakowym
Posiekany drobniutko czosnek i kulki szpinaku podsmażamy na maśle.
Kolorowe penne z sosem szpinakowym
Do szpinaku dodajemy masę serowo-śmietanową i lekko podgrzewamy.