eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kolorowe roladki Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kolorowe roladki schabowe marynowane w mieszance oleju,kostki rosołowej i czosnku.

Kolorowe roladki Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe roladki Eli

 

  • 5 kotletów schabowych bez kości
  • 10 frankfuterek
  • 3 ogórki małosolne lub konserwowe
  • 1 czerwona papryka
  • 20 dkg sera żółtego w kawałku
  • sól
  • pieprz
  • 1 kostka rosół z kury
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • bawełniane nici kuchenne

Sposób przygotowania:

Kolorowe roladki Eli
Frankfuterki obgotować.Paprykę umyć,suszyć,usunąć szypółkę i pestki .Miąższ papryki pokroić w długie słupki.Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki.Ser pokroić w długie słupki.Kotlety umyć,osuszyć,rozbić tłuczkiem na cienkie płaty i oprószyć pieprzem i solą.Na każdym kotlecie układać:frankfuterek,ogórek,ser,paprykę,frankfuterek,ogórek,ser i paprykę.Roladki ściśle zwinąć i obwiązać nicią kuchenną.Kostkę rosołową rozetrzeć z olejem,dodać czosnek i wymieszać.Powstałą mieszanką posmarować roladki i włożyć je do lodówki na 2 godziny.Po wyjęciu z lodówki piec roladki na grillu lub patelni grillowej po około 8 minut z kazdej strony-czyli 4x8 minut.
Kolorowe roladki Eli
kostki rosołowej i czosnku granulowanego.
Kolorowe roladki Eli
Na każdym kotlecie układać frankfuterek ogórek ser paprykę frankfuterek ogórek ser i paprykę.
Kolorowe roladki Eli
Roladki ściśle zwinąć i obwiązać nicią kuchenną.
Kolorowe roladki Eli
Marynatą posmarować roladki i włożyć na 2 godziny do lodówki.

Tagi:

sery beza ser bezy