Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kolorowe roladki wołowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Roladki z mięsa wołowego z warzywami i boczkiem są bardzo smaczne.

Kolorowe roladki wołowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kolorowe roladki wołowe

 

  • 1 kg pieczeni wołowej
  • 2-3 łyżki musztardy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 czerwone cebule
  • 2 kiszone ogórki
  • 1/2 papryki
  • 1 marchewka
  • 8-10 dag boczku
  • 2 łyżki smalcu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kolorowe roladki wołowe
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w poprzek włókien na płaskie kawałki. Rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sosem sojowym, posmarować musztardą. Następnie posypać posiekaną cebulą, pokrojonym w kostkę boczkiem. Ułożyć pokrojone w słupki kiszone ogórki, paprykę i marchewkę. Mięso zwinąć w roladki, obwiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami, Ułożyć w brytfannie, posmarować po wierzchu smalcem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 40 minut polewając od czasu do czasu powstałym sosem. Rumiane roladki wyjąć z piekarnika, ostudzić, usunąć nici, włożyć do rondla. Wlać powstały sos i odrobinę wody. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Kolorowe roladki wołowe
Cienko rozbite płaty mięsa posmarować musztardą
Kolorowe roladki wołowe
Ułożyć pokrojone warzywa i zwinąć mięso w roladki
Kolorowe roladki wołowe
Zawiązać nitką kuchenną ułożyć w brytfannie i zrumienić w piekarniku

Tagi:

sosy