lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Kolorowe spaghetti w trzech serach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Spaghetti w sosie serowym

Kolorowe spaghetti w trzech serach

Składniki:

Kolorowe spaghetti w trzech serach

 

  • 500 g kolorowego makaronu
  • 80 g camembert
  • 120 g gorgonzoli
  • 40 g parmezanu lub innego twardego sera
  • 250 g śmietany 36%
  • kilka listków mięty
  • sol, pieprz

Sposób przygotowania:

Kolorowe spaghetti w trzech serach
Makaron włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować według przepisu na opakowaniu. Do drugiego garnka wlać śmietanę i podgrzać ale nie dopuścić do zagotowania. Camembert i gorgonzolę pokroić na cząstki, parmezan zetrzeć na tarce. Do podgrzanej śmietany dodać trzy sery i w dalszym ciągu podgrzewać stale mieszając aby sery się rozpuściły. Nie dopuścić do wrzenia. Spaghetti odsączyć na durszlaku i przełożyć do garnka z sosem serowym, delikatnie wymieszać. Dodać listki mięty, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Wymieszać jeszcze raz i wyłożyć na ogrzane talerze. Podawać ciepłe gdyż sery szybko się ściągają.

Tagi:

makaron sery ser