magmonika

magmonika

Kucharz
[Przepisów: 43]

Kolorowe szaszłyki rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolorowe szaszłyki- fajna szybka i tania przekąska.

Kolorowe szaszłyki  rybne

Składniki:

Kolorowe szaszłyki rybne

 

  • 4 sztuki filet śledziowy,
  • 15 dag wędzony łosoś w plastrach,
  • sok z cytryny,
  • 2 sztuki cebula,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 15 sztuk czarne oliwki,
  • biały pieprz mielony Prymat,
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Kolorowe szaszłyki rybne
Filety pokrój w 4 cm dzwonki. Łososia pociąć w kawałki i skropić sokiem z cytryny. Obrać cebulę, opłukać i pokroić w plastry. Natkę opłukać, osączyć i podzielić na listki. Na szpadki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki łososia, śledzia, cebulę, oliwki, przedzielając liskami natki. Gotowe szaszłyki włóż na półmisek, skrop oliwą i oprósz pieprzem. Składniki na 8 porcji