zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kombinowany omlet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

na kolację lub śniadanie...........

Kombinowany omlet

Składniki:

Kombinowany omlet

 

 

Sposób przygotowania:

Kombinowany omlet
Boczek i ogonówkę pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć, odsączyć z nadmiaru wytopionego tłuszczu. Ser zetrzeć na bardzo drobnych oczkach. Czosnek obrać, umyć i przecisnąć przez praskę. Do miski wbić jajka, dodać mleko i mąkę oraz sól, pieprz i paprykę i miksować około 2 minuty. Dodać przeciśnięty czosnek, starty ser i płatki i wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, po czym nakładać masę omletową na patelnię robiąc placek. Wierzch posypać przesmażoną wędzonką. Gdy spód się zetnie delikatnie obrócić omlet na drugą stronę i smażyć do ścięcia się spodu. Omlet przełożyć na talerz, zgiąć na pół, można podać polany ketchupem.