Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kompocik porzeczkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

3 szklanki wody zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Jabłka umyć , obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić na cząstki.

Kompocik porzeczkowy

Składniki:

Kompocik porzeczkowy

 

  • 1-3 wczesne jabłka
  • 20 dag czerwonych porzeczek
  • 4 łyżki cukru
  • Cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Kompocik porzeczkowy
3 szklanki wody zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Jabłka umyć , obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić na cząstki. Porzeczki przebrać, opłukać i usunąć ogonki. Jabłka włożyć do wrzącego syropu, zagotować na małym ogniu. Dodać porzeczki, wymieszać i zdjąć z ognia ostudzić. Przelać do szklanek . Podawać kompot ostudzony.
Smacznego!