Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kompot agrestowo-porzeczkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszny kwaśny kompot, świetny na upały!

Kompot agrestowo-porzeczkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot agrestowo-porzeczkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot agrestowo-porzeczkowy
Agrest umyć dokładnie, usunąć gałązki listki i ogonki. Wrzucić do garnka. Porzeczkę podobnie oczyścić, umyć, i wsypać do agrestu. Dodać cukru (można wsypać więcej. Wg upodobań smakowych). Owoce zalać wodą i zagotować. Gotować na małym ogniu około 5 minut. Zdjąć z ognia, przykryć pokrywką i odstawić do ostudzenia.Odcedzić kompot od owoców i schłodzić. Rozlać do szklaneczek i podawać
Kompot agrestowo-porzeczkowy
Agrest umyć dokładnie usunąć gałązki listki i ogonki Wrzucić do garnka
Kompot agrestowo-porzeczkowy
Porzeczkę podobnie oczyścić umyć i wsypać do agrestu Dodać cukru
Kompot agrestowo-porzeczkowy
Owoce zalać wodą i zagotować Gotować na małym ogniu około 5 minut Zdjąć z ognia przykryć pokrywką i odstawić do ostudzenia

Tagi:

agrest owoce