dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kompot jabłkowo-miętowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 50
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Orzeźwiający, pyszny i zdrowy napój na upalne dni, sporządzony z jabłek i mięty czekoladowej. Polecam.

Kompot jabłkowo-miętowy

Składniki:

Kompot jabłkowo-miętowy

 

  • 1/2 kg jabłkek
  • 1 pęczek mięty czekoladowej
  • 1 cytryna
  • miód do smaku

Sposób przygotowania:

Kompot jabłkowo-miętowy
Jabłka, mięte i cytrynę dokładnie myjemy i osuszamy. Jabłka dzielimy na cząstki i usuwamy gniazda nasienne. Wodę zagotowujemy.

Do gotującej wody wrzucamy jabłka, obraną cytrynę i miętę. Całość gotujemy pod przykryciem ok 10 minut na wolnym ogniu.

Ugotowany kompot można dosłodzić miodem do smaku. Smacznego!



Tagi:

owoce kompot