gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kompot malinowo - jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kompot malinowo - jabłkowy najlepiej smakuje schłodzony. Polecam jest łatwy i szybki w przygotowaniu.

Kompot malinowo - jabłkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot malinowo - jabłkowy

 

  • 1,5 kg jabłek
  • 250 gram malin
  • 6 łyżek cukru
  • 1 mały cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Kompot malinowo - jabłkowy
Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki (lub mniejsze kawałki), płuczemy i przekładamy do garnka. Wlewamy ok. dwóch litrów wody. Maliny przebieramy, płuczemy i dodajemy do jabłek. Gotujemy (do momentu, aż jabłka będą miękkie). Pod koniec gotowania wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Mieszamy. Kompot studzimy i przelewamy do dzbanka.
Kompot malinowo - jabłkowy
Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki (lub mniejsze kawałki), płuczemy i przekładamy do garnka.
Kompot malinowo - jabłkowy
Maliny przebieramy, płuczemy i dodajemy do jabłek.