Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kompot owocowy z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

W takie upały kompocik pijemy z dodatkiem kostek lodu, ale równie doskonale smakuje na ciepło do obiadku.

Kompot owocowy z rabarbarem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot owocowy z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Kompot owocowy z rabarbarem
Brzoskwinie i morele umyć, przekroić na pół, pozbawić pestek, przełożyć do garnka. Czereśnie umyć, wsypać do garnka. Rabarbar oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do owoców. Dodać też cukier, wlać wodę i zagotować. Gotować pod przykryciem ok. 10 minut. Garnek z kompotem zdjąć z ognia. Do kompotu wsypać galaretkę. Wymieszać tak, żeby galaretka się rozpuściła. Podawać na ciepło lub po ostudzeniu.
Kompot owocowy z rabarbarem
Umyte owoce i oczyszczony pokrojony rabarbar przełożone do garnka.
Kompot owocowy z rabarbarem
Cukier i woda dodane do owoców z rabarbarem.
Kompot owocowy z rabarbarem
Galaretka w proszku wsypana do ugotowanego kompotu.