monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Kompot rabarbarowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kompot z rabarbaru jest idealny na upalne dni!

Kompot rabarbarowy. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot rabarbarowy.

 

  • 400-500 g rabarbaru
  • 2.5 litra wody
  • cukier (według uznania, do smaku)

 

Sposób przygotowania:

Kompot rabarbarowy.
Rabarbar należy dokładnie umyć i pokroić na mniejsze części. Tak przygotowany rabarbar przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy do momentu rozpadnięcia się rabarbaru, ok. 20-25 minut. Na koniec dodajemy cukier do smaku i pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie kompot należy przecedzić przez sitko i przelać do dzbanka.
Kompot rabarbarowy.
Podstawowym składnikiem jest oczywiście świeży rabarbar.
Kompot rabarbarowy.
Rabarbar należy dokładnie umyć i pokroić na mniejsze części.
Kompot rabarbarowy.
Pokrojony rabarbar zalewamy wodą i gotujemy przez ok. 20-25 minut.