Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kompot rabarbarowy z galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Postanowiłam i ja wypróbować galaretkę w kompocie :D wyszedł dziwny kolor, ale w smaku jest bardzo dobry!

Kompot rabarbarowy z galaretką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot rabarbarowy z galaretką

 

  • 0,5 kg rabarbaru
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 galaretka agrestowa

 

Sposób przygotowania:

Kompot rabarbarowy z galaretką
Rabarbar umyć, oczyścić i odkroić końcówki. Pokroić w kawałki i wrzucić do garnka. Dodać trochę cukru, zalać wodą i zagotować. Zmniejszyć płomień, gotować 2-3 minuty, po czym zakręcić gaz, wsypać galaretkę i dokładnie zamieszać aż się rozpuści. Spróbować i dosłodzić wg własnego smaku. Schłodzić. Podawać z kostkami lodu
Kompot rabarbarowy z galaretką
Rabarbar umyć oczyścić i odkroić końcówki Pokroić w kawałki i wrzucić do garnka Dodać trochę cukru zalać wodą i zagotować
Kompot rabarbarowy z galaretką
Zmniejszyć płomień gotować 2-3 minuty po czym zakręcić gaz wsypać galaretkę i dokładnie zamieszać aż się rozpuści Spróbować i dosłodzić wg własnego smaku Schłodzić Podawać z kostkami lodu