migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Kompot truskawkowo-śliwkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Rozmroziłam i wyczyściłam zamrażarkę szykując ją już do robienia nowych zapasów. Znalazłam jeszcze pudełeczko mrożonych śliwek. Postanowiłam więc zrobić pyszny orzeźwiający kompocik. Wyszedł wspaniały kolor i smak.

Kompot truskawkowo-śliwkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot truskawkowo-śliwkowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot truskawkowo-śliwkowy
Truskawki oszyścić z szypułek i opłukać. Do garnka włożyć mrożone śliwki, pokrojony rabarbar i przygotowane truskawki. Owoce zalać wodą, dodać cukier i wszystko zagotować. Gotować ok 5 minut. Następnie kompot przecedzić i wystudzić. Kompocik wyszedł mocny więc dolałam jeszcze przgotowanej wody ok 3/4 l. Wstawić do lodówki do schłodzenia lub podawać z kostkami lodu. Kompocik jest przepyszny i orzeźwiający, w sam raz na upały.
Kompot truskawkowo-śliwkowy
Etap 1 Przygotowane owoce zalać wodą, dodać cukier i wszystko zagotować.
Kompot truskawkowo-śliwkowy
Etap 2

Tagi:

śliwki