pelargoniab12

pelargoniab12

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Kompot truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny , pachnący kompot .Warto zrobić jaj jest wysyp truskawek

Kompot truskawkowy

Składniki:

Kompot truskawkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot truskawkowy
Aby zrobić kompot truskawkowytrzeba najpierw umyć truskawki . Oczyścić z szypułek .Wyparzyć litrowe słoiki ( najlepiej twisty ). Do każdego słoika nakładać do 1/2 objętości słoika truskawek. Wsypać do każdego po 4 łyżki cukru).Dolać wody do pełna . Dobrze zakręcić słoiki. Ustawić w garnku do wekowania na podkładce . Wlać wodę do wysokości 1/2 słoików . Zagotować - zmniejszyć gaz i wekować 15 minut . Pozostawić słoiki w garnku aż trochę ostygną . Wyjąć ostudzić . Przechowywać w chłodzie .