Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kompot truskawkowy ze skórką cytrynową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszny truskawkowy kompot z cytrynowym aromatem

Kompot truskawkowy ze skórką cytrynową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kompot truskawkowy ze skórką cytrynową

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot truskawkowy ze skórką cytrynową
Truskawki umyć, usunąć szypułki, wrzucić do garnka, zalać wodą. Postawić na małym ogniu i doprowadzić do zagotowania. W tym czasie cytrynę wyszorować, sparzyć, osuszyć i zetrzeć skórkę. Wrzucić do wrzącego kompotu, zamieszać. Minutę gotować. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Wystudzić a najlepiej schłodzić. Można podawać z kostkami lodu w upalne dni
Kompot truskawkowy ze skórką cytrynową
do wrzącego kompotu dodać startą skórkę z cytryny