goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kompot z brzoskwiń

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Niezastąpiony w ziemie. Owoce możemy wykorzystać do deserów

Kompot z brzoskwiń

Składniki:

Kompot z brzoskwiń

 

  • brzoskwinie 3 kg
  • cukier po 3 łyżki na słoik litrowy

Sposób przygotowania:

Kompot z brzoskwiń
Brzoskwinie przebieramy, dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, przekrawamy wzdłuż na pół i usuwamy pestki. Napełniamy nimi litrowe słoiki. Do każdego słoika dajemy po 3 łyżki cukru. Brzoskwiń nie musimy obierać ze skórki. Słoiki uzupełniamy wodą do 3/4 wysokości. Kompoty pasteryzujemy około 15 minut.