Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Kompot z rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

O tej porze roku u mnie nie może zabraknąć pysznego kompotu z rabarbaru.Ja najbardziej lubię pić gdy kompot jest gorący.

Kompot z rabarbaru

Składniki:

Kompot z rabarbaru

Składniki:

Sposób przygotowania:

Kompot z rabarbaru
1.Rabarbar oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki,następnie przekładamy do garnka i zalewamy wodą ( około 2 litry ). 2. Następnie gotujemy do miękkości.Gdy rabarbar będzie miękki do kompotu dodajemy miód,cukier waniliowy i cukier do smaku.Mieszamy. 3.Następnie kompot przykrywamy i odstawiamy na chwilę,żeby nabrał aromatu. 4.Przed podaniem przecedzamy.