paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Kompot z rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nie ma to jak domowe kompoty. Ten z rabarbaru ma kwaskowy posmak dzięki czemu bardzo dobrze gasi pragnienie w upały

Kompot z rabarbaru

Składniki:

Kompot z rabarbaru

 

Sposób przygotowania:

Kompot z rabarbaru
Krok 1 Rabarbar i jabłko myjemy osuszamy i obieramy.

Krok 2 Jabłko przecinamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. 

Krok 3 Do garnka dodajemy rabarbar, jabłka, cukier oraz goździk. Całość zalewamy 3 litrami zimnej wody. Doprowadzamy do wrzenia.

Krok 4 Gdy to nastąpi zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 5 Kompot przecedzamy , przelewamy do dzbanka i dobrze schładzamy.