Kompot z suszonych sliwek

miedziana

Starszy Kucharz
Przepisy: 41
Kompot z suszonych sliwek
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kompot z suszonych sliwek wspanialy na Boze Narodzenie


trudność: łatwe
czas:

Kompot z suszonych sliwek - SKŁADNIKI:

Kompot z suszonych sliwek - PRZYGOTOWANIE:

Sliwki i figi szybko pluczemy w wodzie,wkladamy do naczynia i zalewamy zimna przegotowana woda tak zeby przykrylo wszystkie owoce.Moczymy cala noc.Suszone jablka i gruszki tez zalewamy zimna przegotowana woda i moczymy ale krocej.Do namoczonych sliwek dodajemy lyzke cukru i tylko zagotowujemy.Do namoczonych gruszek i jablek dodajemy lyzke cukru i gotujemy 15 min.Po ugotowaniu przelewamy do dzbanka do ostygniecia podajemy w temp. pokojowej


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kompot z suszonych sliwek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Surówka z rzeżuchą Karmelowe ciastka owsiane z czekoladą Stek z tuńczyka w limonce
Pyszne ciasto żądło Muffinki bananowe Kurczak hajderabacki
Biała kiełbasa z cebulową otoczką Ryba na pierzynce z szpinaku Surówka z kapusty pekińskiej
Kruszonkowy sernik z ananasem Klopsiki w sosie marchewkowo-pieczarkowym Racuchy z jabłkami i cynamonem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane