Kompot z suszonych sliwek

miedziana

Starszy Kucharz
Przepisy: 41
Kompot z suszonych sliwek
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kompot z suszonych sliwek wspanialy na Boze Narodzenie


trudność: łatwe
czas:

Kompot z suszonych sliwek - SKŁADNIKI:

Kompot z suszonych sliwek - PRZYGOTOWANIE:

Sliwki i figi szybko pluczemy w wodzie,wkladamy do naczynia i zalewamy zimna przegotowana woda tak zeby przykrylo wszystkie owoce.Moczymy cala noc.Suszone jablka i gruszki tez zalewamy zimna przegotowana woda i moczymy ale krocej.Do namoczonych sliwek dodajemy lyzke cukru i tylko zagotowujemy.Do namoczonych gruszek i jablek dodajemy lyzke cukru i gotujemy 15 min.Po ugotowaniu przelewamy do dzbanka do ostygniecia podajemy w temp. pokojowej


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kompot z suszonych sliwek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Jajecznica z awokado i zieleniną Idealny sernik z rosą Brownie w jajkach
Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach Pieczona karkówka z rękawa Zapiekanki z gyrosem
Lekka sałatka z jajkiem i roszponką Pulpety w sosie pomidorowym Mazurek Wielkanocny  o smaku migdałowym
Czarny makaron Eli z krewetkami Orzechowa krówka Orientalny makaron

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane