justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Konfitura czereśniowo- malinowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

zamiast czereśni możemy dodać wiśnie wtedy będziemy mieli konfiturę wiśniowo- malinową

Konfitura czereśniowo- malinowa

Składniki:

Konfitura czereśniowo- malinowa

 

Sposób przygotowania:

Konfitura czereśniowo- malinowa
Umyte czereśnie należy wydrylować. Maliny myjemy i kroimy na kawałki. Wszystkich owoców na tą ilość cukru powinno być około 3 kg. Owoce przekładamy do garnka. Mieszamy z cukrem żelującym. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 5 minut. Gorącą konfiturą napełniamy słoiczki. Zamykamy i odstawiamy do góry nogami na kilka minut.